Меси
Статуята на Меси в Буенос Айрес

Подмазват се на Меси със статуя

Звездата на Аржентина Лионел Меси се сдоби със своя статуя в Буенос Айрес. Това е едно от малкото неща, които се правят в опит да променят решението на футболиста да напусне националния отбор.

Статуята не се доближава особено до външния вид на Меси, но това не попречи на кмета на Буенос Айрес гордо да позира до нея. Той дори демонстрира и част от футболните си умения.

Меси
След загубата от Чили на Копа Америка Меси обяви, че се оттегля от националния отбор на Аржентина

В момента в Аржентина тече кампания, която има за цел да накара нападателя да промени решението си и отново да носи екипа на националния.

Футболистът на Барселона обяви, че няма да играе повече за „гаучосите“, след след като отборът му загуби за втора поредна година финала на Копа Америка от Чили след изпълнение на дузпи.

Съотборникът на Меси в Барселона Луис Суарес също смята, че нападателят е прибързал с решението си и то е плод на емоциите му.

„Вярвам, че Меси ще размисли. Но каквото и да се случи, той ще си остане най-добрият футболист в историята. Знам, че Лео каза тези думи в момент на отчаяние. Ако Меси се откаже от националния тим, това ще е загуба за целия футболен свят, но съм сигурен, че той ще промени мнението си“, каза Суарес.

- реклама -