Пазаруване за Коледа в последния момент – ето какво ще пропуснете

Пазаруването по Коледа не може да бъде сравнено с нито една от шопинг терапиите, които провеждаме в друго време на годината

Защото иначе пазаруваме, когато имаме или когато нямаме настроение, и обикновено се съобразяваме с онова, което е останало в портмонето ни.

Пазаруването по Коледа обаче е задължително, а портмонето – искаме или – не, трябва да е доста дебело, за да се справи с дългия списък от най-належащи покупки.

Преди да се впуснем в това приключение, трябва да се подготвим добре. Защото само така ще можем да бъдем максимално ефективни. Най-добре е да уточним с колко точно време разполагаме, както и да набележим маршрутите и магазините, които ще обиколим. Добре е да започнем с нещата, които отнемат повече време – например дрехи, обувки, бижута. След това – подаръците. Добре е, преди да пристъпим към избора им, да направим проучване за това кои са актуалните стоки за различните възрастови групи, за да не подаряваме накрая обичайните ръкавици или чорапи. Рекламите и интернет сайтовете могат да ни сверят часовника. За да не пропуснем някого, най-добре е да си направим списък с имената и да действаме по него. Ние също ви предлагаме списък. Помислете дали има резон в предложенията ни и – бързо по магазините.

Списък за НЕГО

Тъщата – тя е на първо място, защото има вероятност да я забравите в залисията. Отбиете ли номера с нейния подарък, знайте, че сте забили веднага две червени точки – и пред жената, и пред бабата. А вие спокойно можете да й купите тава – с незалепващо покритие – хем модерна, хем ще я подсетите, че скоро баница не е месила.

Секретарката на шефа – много е важно да направите добро впечатление пред нея. Така ще си осигурите важен съюзник в работата. Ще има кой да ви пуска при началника и с ред, и без ред. Секретарката ще поднася за подпис първо вашата молба за отпуска и така ще можете вие да определяте графика за почивка. Освен това винаги ще има за вас чаша топло кафе. Купете й тефтер с датите – така спокойно ще я съветвате да си записва в него, че искате среща с шефа или нещо подобно.

Продавачката в близката бакалия – така ще си спестите разправиите вкъщи, когато сте забравили да купите хляб през деня. На никого не са приятни натякванията от типа: „Едно нещо да те накарам да направиш и ти и него не искаш да го свършиш!” Продавачката ще ви избавя всеки път, когато изпадате в затруднено положение. Затова й купете цвете в саксия – докато го полива сутрин, ще се сеща за вас и ще отделя от хляба, който вие и семейството ви предпочитате.

Автомонтьорът – едно шише домашна ракия ще свърши работа. Човекът цяла година ще си спомня за жеста и ще е винаги на линия. Не забравяйте, че старата ви бричка дава дефекти всеки път, когато има да свършите нещо по поръчка на жена ви. Другото си го знаете…

Лелката в детската градина – когато закъснеете за детето, проблемът си е голям, защото давате обяснения и вкъщи, и в детската градина. А ако вече са се обадили по телефона на жена ви, разправията не ви мърда. Затова използвайте Коледа да се снабдите с важен съюзник в забавачката. Купете на лелката броеница и ментови бонбони. Така хем ще брои до безкрай, хем ще си успокоява нервите с билковите дражета.

Списък за НЕЯ

Фризьорката – всяка жена знае колко е важна фризьорката. Тя не само ни прави красиви, но и го прави всеки път, когато идваме запъхтени и искаме веднага да ни обърнат внимание. Без значение колко други хора чакат. Сувенир за фризьорския салон ще свърши работа, защото ще напомня за вас през цялата година.

Маникюристката – ситуацията е идентична като при фризьорката. За да не се повтаряте, може вместо сувенир, да изберете картина или стенен часовник.

Съседката – добрите междусъседски отношения са от изключителна важност. Тя е човекът, който ще ви върне спокойствието, когато изведнъж се сетите, че сте забравили ютията включена или тенджерата на котлона. За да можете всеки път да свършите работа, подарете й ключ от апартамента си, закачен на елегантен ключодържател.

Колежката – тя може да ви замести на работата във всяка една ситуация. А то на човек какво ли не му се налага да свърши в работно време – и до магазина да изтича, и прическа да си направи, и маникюр, и детето от училище да вземе… Подарете й парфюм като вашия, така всеки път, когато ви потърси началникът, в стаята ще ухае на вас. И обяснението – „излезе преди минутка”, ще звучи повече от достоверно.

Бензинджията – нещо дребно ще го накара да ви запомни. Така всеки път, като ви види, ще си спомни за тази мила проява на внимание и след като ви напълни резервоара, ще ви измие прозорците на колата и ще провери състоянието на гумите.

- реклама -