Георги Първанов, ПП, обещават, правителство, партии, коалиция

Първанов: Нинова забърка кашата с Решетников

Корнелия Нинова забърка кашата с руския ген. Решетников. Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира пред Нова телевизия твърденията, че Корнелия Нинова от БСП е консултирала кандидатурата на Румен Радев с пенсионирания бивш служител на външното разузнаване на Русия. По-рано Леонид Решетников обяви, че през август се е срещнал с Нинова и двамата са обсъждали името на кандидата, подкрепен от левицата. Самата Нинова посочи, че среща е имало, но тя е била случайна и на нея не е обсъждано името на Румен Радев.

На мен малко ми идва в повече за 25 години да съм във всяка каша, която някой друг забърква. Това очевидно е каша, забъркана от г-жа Нинова. Аз не мога да кажа дали те са се виждали с ген. Решетников. Няма лошо, разбира се. Какво от това, че са си говорили за възможните кандидати?“

Първанов беше категоричен, че АБВ няма нищо общо с този скандал. На въпрос дали партията може да подкрепи Корнелия Нинова за премиер, той отговори:

„Нека да видим изборите и тогава ще коментираме. Аз вече имах възможност да подкрепя г-жа Нинова, от което се опарих. Говоря за президентските номинации, но това е вече миналото“.

Първанов прогнозира, че няма да има ново правителство в рамките на настоящия парламент и ще се проведат предсрочни избори. По думите му, Бойко Борисов предвидливо се е оттеглил от управлението на страната, за да не е на власт, когато започнат протестите.

„Съветвах премиера Борисов да направи сериозни промени в правителството още преди 5-6 месеца. Кризата в управлението беше напълно видима още от пролетта. Сега покрай президентските избори ГЕРБ си намериха елегантен начин да си тръгнат, преди да са започнали протести и да се е създало напрежение„.

- реклама -