бюджета

Парламентът прие бюджета на общественото осигуряване за 2017-та

Парламентът прие спорния бюджет на държавното обществено осигуряване за догодина във вида, в който бе внесен от правителството в оставка. Вчера комисията по бюджет и финанси създаде прецедент, след като гласува само разходната част на бюджета за пенсии и осигуровки, но не и източника на парите.

Извънредно заседание на партиите заради ДОО

Парите за НОИ бяха гласувани след като ръководството на парламента проведе съвещание за това кое от доклада на Комисията по бюджет и финанси по отношение на Закона за бюджет на държавното обществено осигуряване за 2017 г. да се подложи на гласуване. „За“ текста, внесен от Министерски съвет гласуваха 112 народни представители, „против“ – 59, въздържали се“ – 10, с което рамката на бюджета за ДОО бе приета.

Депутатите отхвърлиха искането на патриотите за по-високи пенсии

Осигурителните приходи са 5,6 млрд. лв. Разходите за пенсии са в размер на 8,9 млрд. лв., а за социални помощи и обезщетения в размер на 1,3 млрд. лв., за отбрана и сигурност 6,08 млн. лв.

5137475

Парламентът отхвърли предложението на Патриотичния фронт по бюджета за държавното обществено осигуряване разходите и приходите по бюджета на ДОО да бъдат 11,0 млрд. лв. Това на практика означаваше увеличаване на минималната пенсия на 300 лева.

Депутатите не приеха и предложението на АБВ максималният осигурителен доход да стане 3 хиляди лева при 2600 сега.

- реклама -