Червения площад

Парад на Червения площад, напомнящ величието на съветската армия – СНИМКИ

Руски войници, облечени в униформи от Втората световна война, преминаха през Червения площад в Москва в памет на историческия парад от 1941 г., когато съветските войници отидоха от парада директно на бойното поле, за да се бият с нацистите.

В ежегодното тържество участваха около 4000 войници и танкове Т-34, с което отбелязаха легендарния парад от 7 ноември 1941 г., чиито участници преминаха от Червения площад към фронтовата линия, превръщайки се в символ на смелостта и патриотизма.

Около 7000 гости, включително ветерани от Втората световна война, наблюдаваха парада.

„Наше задължение е да продължим да бъдем победители и да изграждаме велика страна“, каза по време на събитието кметът на Москва Сергей Собянин.

Триумфът на Червената армия в най-смъртоносната война в историята се разглежда като огромна гордост в Русия.

През последните години победата в конфликта 1941-1945 г. – известен в Русия като Великата отечествена война – придоби признаци на култов статус.

Нашествието на нацистка Германия на 22 юни 1941 г. изненадва Йосиф Сталин и нацистките войски успяват да се доближат до Москва.

Парадът на 7 ноември се възприема като много необходим стимулатор на морала на съветските народи и армия и разгневява Адолф Хитлер.

- реклама -