убийство мъж Стрелбище гуми съседи мъжа тяло мъж Бургас ВарнаИвайло П, побой, жена, COVID-19, коронавирус Велчо Клешков, треньор, убийство, самоубийство, Велинград момче, отвличане, изнудване, Пловдив жена, магазин, автомобил,

Паника в Мисури: Въоръжен „до зъби“ влезе в „Уолмарт”

Въоръжен „до зъби“ 20-годишен мъж влезе в магазин на „Уолмарт” в Мисури, за да тества правото си да носи оръжие на публично място.

Мъжът каза, че не очаквал хората да изпадат в паника, въпреки че е бил тежко въоръжен, предаде Би Би Си.

Мъжът, който предизвика паника, влизайки в „Уолмарт” с пушка, пистолет и бронежилетка, заяви пред полицията, че тества правото си да носи оръжие на публично място.

Дмитрий Андрейченко влезе в магазина тежко въоръжен, дни след масова стрелба в друг от магазините на „Уолмарт” в Ел Пасо.

„Исках да знам дали в този „Уолмарт“ уважават втората поправка.”, каза 20-годишният младеж на полицията след като беше арестуван.

Прокурорите са му повдигнали обвинения за извършване на терористична заплаха.

„Ако бъде признат за виновен, обвинението може да доведе до четиригодишна присъда и глоба в размер на 10 000 долара.”, заяви главен прокурор Дан Патерсън в изявление за медиите.

„Г-н Андрейченко влезе в магазина „въоръжен с автоматична пушка, препасана през гърдите му.“, заявиха от полицията. Той е носел бронежилетка и пистолет и двете оръжия са били заредени. Влизайки в магазина Андрейченко се е самозаписвал.

Той казал на полицията, че не очаквал такава реакция от „разходката си”.

„Това е Мисури. Разбирам да бяхме в Ню Йорк или Калифорния, че хората да се изплашат.“, споделил той пред полицаите.

Дни преди това 20 души бяха убити в „Уолмарт” в Ел Пасо от стрелец с автоматично оръжие.

Полицейското изявление разкрива още, че съпругата му Анджела му е казала, че това което ще направи „не е умна идея“.

„Тя го е предупредила, че хората ще приемат това сериозно заради скорошните трагични събития …Жена му каза, че той е просто незряло момче“, се казва в полицейския доклад за инцидента

- реклама -