Отрова за мишки е убила 9-годишния Стефан

Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената е водещата версия, по която се работи по случая с починалия 9-годишния Стефан в добричкото село Кардам. Две от сестрите му пък бяха в болница със симптоми на тежко натравяне. Това стана ясно от изказване на главния прокурор Сотир Цацаров.

Изводът за причинителя на натравянето е направен на базата на 3 експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Дали и кой ще носи евентуална наказателна отговорност за смъртта на детето – ще решат прокурорите на местно ниво, обясни Цацаров.

Той уточни, че при огледи на помещенията в къщата са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

Те са били поставени в отвори, които са били зазидани с кал в стената. Според експертите това са много силно действащи промишлени отрови. Те са били в изключителна близост до леглото на детето. Натравянето може да стане дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки, уточни

- реклама -