От 23.30 ч. влизат в сила новите противоепидемични мерки у нас

От 27 ноември влизат в сила нови, по-строги противоепидемични мерки и ще продължат до 21 декември 2020 г.

Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания по интереси, занимални и т.н. всички ВУЗ-ове. Затварят се детските градини и ясли.

Спира се провеждането на обществени мероприятия с присъствена формула, групови културни развлекателни мероприятия, изключения ще правят само театрите – разрешени са посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките. Не се допуска провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

Спират се колективните и индивидуални спортни мероприятия до 18 г. с изключение на международните спортни състезания, които вече са започнали. Всички спортни мероприятия за лица над 18-годишна възраст и международни спортни състезания до 18 г. за деца, се провеждат без публика. Спира се дейността на фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечения.

Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Спират се посещенията в игралните зали и казината, посещенията в търговските центрове и търговски центрове тип мол, с изключение на зоомагазини, оптики, аптеки, магазини за хранителни стоки, банки, телекомуникационни оператори, пощи.

Става дума за големите търговски обекти тип мол. Малките магазини, които са в кварталите продължават да работят.

Църквите и религиозните центрове ще бъдат отворени. Парковете и градините остават отворени.

- реклама -