опашки, ваксинация, Св. Анна. София, болница, мерки
снимка: Facebook/ Anton Lukov

Опашки от желаещи за ваксинация се извиха ден преди влизане в сила на новите мерки

Голям наплив на желаещи да се ваксинират в столичната болница „Света Анна“ тази сутрин. От лечебното заведение съобщиха, че само в ранните часове на деня са поставени над 50 ваксини.

На опашката има поне още 50 души, съобщиха от болницата около 10 часа сутринта.

Във Ваксинационния център на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД вече можете да се ваксинирате с трета игла. Центърът работи от 8.00 ч. до 20.00 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички ваксини, одобрени за ползване в Република България.

Много желаещи да се ваксинират имаше и в Пловдив. Над 40 души чакаха от рано сутринта и пред РЗИ в града за ваксини и сертификати.

„Това е пълно безобразие, от 40 минути сме тук и опашката не е помръднала“, гневи се 52-годишният Георги Николов, цитиран от „24 часа“. Той влезе в разпра с един от портиерите.

„Искам да се ваксинирам, но няма никаква организация. Това е пълен абсурд. Имам танк, ще дойда с него, до гуша ми дойде от всички тъпотии“, крещеше Николов, представящ се като Бате Жоре, когото познавали в целия Пловдив. Чакащите подкрепиха думите му с аплодисменти. Той идвал за първа игла. На въпрос защо не я е направил през лятото, когато нямаше опашки, Николов отговори, че сега пикът на заразата бил много голям. „Това не значи, че няма да се разболеем, но поне да го изкараме по-леко“, допълни мъжът.

Дълга опашка се изви и пред сградата на РЗИ-Варна пред ваксинационния пункт, предава БНР.

Някои от хората споделиха, че се ваксинират, за да не загубят работата си.

Един от чакащите подозира лобизъм за една от ваксините, която е еднодозова, като подчерта, че това ясно се вижда от последните действия на властите.

Следобед се очаква да бъде отворен още един пункт заради големия наплив.

Опашки се извиха пред пунктовете за ваксинация в Бургас. Към 12 часа над 50 души чакат пред РЗИ в морския град.

Хората твърдят, че са провокирани от новите изисквания на правителството за представяне на зелен сертификат в големи магазини, заведения и спортни зали.

Някои от хората се притесняват, че няма да могат да работят.

- реклама -