ваканция
сн. БГНЕС

Обмислят две пролетни ваканции за учениците

Все още не е решено дали ще има промяна в пролетната ваканция на учениците. Това стана ясно от думите министърът на образованието Красимир Вълчев в Шумен, където официално откри нови STEM центрове за иновативно обучение в две училища.

Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две – 8-ти до 21-ви март и от 29 април до 9 май.

„Има предимства – имаме две ваканции – една по-кратка и една по-дълга от 11 дни, която е повече от планираната пролетна ваканция. Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат много ценни учебни дни в другия случай, ако останат разпокъсани дните между майските празници. Аргументите, които чуваме като недостатък, са свързани с това, че сега вземаме решението“, обясни министър Красимир Вълчев.

По думите му няма да има промени в образователния материал, тъй като няма тематично изоставане за учениците от 12 клас, които ще завършат средното си образование тази година и им предстоят матури.

Засега, по графика за тази учебна година пролетната ваканция е предвидена от 3 до 11 април за учениците от 1-ви до 11-и клас, само за 12-и клас е малко по-кратка – от 8 до 11 април.

 

- реклама -