Обама

Обама подкрепи протестите срещу Тръмп

Барак Обама изрази своята подкрепа спрямо протестите заради спорната имиграционна забрана на новия държавен глава Доналд Тръмп. Това съобщиха от офиса бившия президент на Съединените американски щати.

„Президентът Обама е окуражен от нивото на ангажираност, което се наблюдава в общности в цялата страна. В своята последна официална реч като президент той говори за важната роля на гражданите и как всички американци имат отговорността да бъдат пазителите на нашата демокрация – не просто по време на избори, но всеки ден“, заяви говорителят на Обама, Кевин Люис.

Протестите са точно това, което очакваме да видим

Решението на Обама да се върне в публичното пространство идва само 10 дни, след като напусна поста си в Белия дом. Неговите коментари идват на фона на критиката от страна на Демократическата партия спрямо Тръмп относно решението му временно да спре всички бежанци от седем мюсюлмански страни и да спре всякакъв прием на сирийски бежанци в Америка.

Тръмп сравни своето действие с ход на Обама от 2011 г., в който забрани на граждани на Ирак да влизат в САЩ, след като двама иракчани бяха арестувани в щата Кентъки по обвинения в тероризъм.
Относно това Люис обясни: „Що се отнася до сравненията с външнополитически решения на президента Обама, както сме чували и преди, президентът фундаментално не е съгласен с идеята за дискриминация спрямо лица заради тяхната вяра и религия.“

източник: Фокус

- реклама -