Израел, случаи, КОВИД-19, коронавирус

Новите случаи на коронавирус в Израел достигнаха най-високото ниво от март

Броят на новите заразявания с коронавирус в Израел нарасна до най-високото ниво от края на март.

Здравното министерство съобщи днес, че през последното денонощие са регистрирани 730 нови случая, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От 55 000 души, които са се тествали, 1,3 процента са дали положителна проба. Тежкоболните пациенти са 45 и не се съобщава за нови починали.

Според официалните данни повечето нови заразявания са свързани с варианта Делта. Сред новозаразените има млади хора и такива, които вече са получили две дози ваксина срещу КОВИД-19.
Израел сега предвижда хората с по-слаб имунитет да получат трета доза.

От близо 80 хоспитализирани пациенти с коронавирус над половината са ваксинирани, показват данните на здравното министерство.

Изследователят Еран Сегал от научния институт „Вайцман“ заяви, че увеличаването на новите заразявания вероятно ще доведе до нарастване на броя на тежкоболните и на смъртните случаи.

„Обаче процентът на заразените, които се разболяват тежко или умират, ще бъде значително по-малък и не очакваме връщане на високия брой тежко болни хора, наблюдаван по време на върховото ниво на пандемията“, каза той.

Почти 62 процента от 9,3-милионното население на Израел са получили първа доза ваксина срещу КОВИД-19, а близо 56 процента са получили две дози.

- реклама -