Chanel
сн. БГНЕС

Новата колекция на Chanel е инспирирана от Nouvelle Vague – ГАЛЕРИЯ

Най-новата колекция на Chanel е вдъхновена от френските актриси от Nouvelle Vague. В превод това означава „Нова вълна“ и е направление в киното от края на 50-те и 60-те години на миналия век, когато във Франция се оформя движение на дебютиращи кинематографисти като антипод на златния век на Холивуд. Водени от идеята да отхвърлят масовото, тези режисьори дават началото на познатото ни днес авторско (независимо) кино.

сн. БГНЕС
Ванеса Паради и дъщеря й Лили Роуз Деп/сн. БГНЕС

Ревюто на Chanel в прочутото фоайе на Гранд Пале със стъклен покрив бе кинематографично издържано, като много от моделите дефилираха с изкуствена театралност за да се доближат до образа на актриси във филм.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Колекцията представи най-новите творения на френската модна къща за сезона пролет/лято 2021. Те са дело на наследничката на Карл Лагерфелд Виржини Виард и това бе нейното трето самостоятелно ревю след неговата смърт.

сн. БГНЕС

Самата колекция бе доста разнообразна. Първите модели дефилираха с пуловери и блузони, съчетани с якета и къси шорти за колоездене. Върху тях отчетливо доминираше цифрата пет – не само като намигване към прочутия парфюм на марката Chanel No.5, но и към филмовата клапа, която отброява до 5.

сн. БГНЕС

Представени бяха и рокли с V-образни деколтета и поли, които се кръстосват в стил индийско сари с логото на Chanel.

сн. БГНЕС

Aрхетипът жена, който Виард лансира не е на сексуален хищник, но не и невинна девица. Подобно на повечето героини във френското кино от „Нова вълна“, тя е комбинация и от двете. Те се обличали ту с бели рокли, плетени на една кука, ту в мъжки костюми от черен туид с подчертани бели яки и двуредни жилетки. Жени със сложен характер, решителни в мнението си, а понякога и непочтителни в действията си.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

- реклама -