Нова ескалация на ситуацията в Хамбург. Подпалени са полицейски автомобили (СНИМКИ, ВИДЕО)

След няколко часа на относително спокойствие в сутрешните часове на петък ситуацията в северния ханзейски град Хамбург отново ескалира, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Автомобили на полицията са в пламъци, след като демонстранти са хвърлили по тях самоделни запалителни бомби, уточни говорител на правоохранителните органи.

Нападната е сградата на едно от полицейските управления в Хамбург. В различни части на града още от ранните часове започнаха протести на опонентите на политиката на държавите от Г-20.

Съобщава се за сблъсъци.

След седмица на протести и демонстрации, в които не липсваха сблъсъци с полицията, в северния ханзейски град Хамбург в петък, 7 юли, ще бъде даден старт на двудневната среща на „групата на двайсетте“.

В навечерието на форума бе проведена и най-мащабната демонстрация – „Добре дошли в ада“. Протестът ескалира за отрицателно време – бяха издигнати барикади, а участниците хвърляха бутилки по полицейските служители. В резултат правоохранителните органи използваха водна струя срещу демонстрантите.

Властите съобщиха за най-малко 76 ранени полицейски служители и „многобройни“ пострадали от страна на протестиращите.

- реклама -