Нинова
сн. БГНЕС

Нинова обвини ДПС, че са поискали забавяне на мораториума, за да минат важни за тях концесии на плажове и обществени поръчки

Лют скандал в парламента между БСП и ДПС по време на дебатите по налагането на мораториум върху сделките и назначенията на Министерския съвет до края на мандата му.

Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна, че Йордан Цонев е поискал от нея да забави внасянето на мораториума, за да може да минат важни за ДПС обществени поръчки и концесии на плажове.

„Онзи ден с мен се проведе нахален и арогантен разговор. В смисъл „Оттегли това предложение, ще те подкрепим след 1 седмица. Защото има няколко обществени поръчки и концесии на плажове“, цитирам Йордан Цонев. Заставам с лицето си и имам свидетели цялото ръководство на парламентарната ни група. Разви се страшен скандал, в който му казах „Кой си ти, че ще казваш какво ще прави БСП?!“, отправи обвиненията си червената лидерка.

Упреците на Нинова накараха Цонева да се хване за главата.

Депутатът от ДПС опроверга Нинова, заявявайки, че идеята му за отлагането била да се прецизира законодателството, защото иначе имало опасност мораториума да върже ръцете на едно следващо служебно правителство.

„Не съм произнасял такива дума, най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите ми бяха свързани със служебния кабинет. А, кой съм аз ми беше казани при слизане от парламентарната трибуна, когато аз заявих, че ми е омръзнало да ни се карат и тя ми каза: „Ти кой си, че да ми държиш такъв тон?“ Тогава казах, че сега и веднага има само в къщи. Но, не съм изненадан от думите на Нинова, не е само моя оценката – да излезеш от яростна опозиция с 50 на сто по-малко гласове от изборите е оценката на хората за партията и техния лидер“, контрира обвинения Йордан Цонев.

Нинова обяви, че наистина е поставен въпроса за мораториума и служебното правителство, но Цонев „пропуснал“ да каже сега и другите си два мотива.

- реклама -