Кадър: Фейсбук

Напрежението расте: Искат оставката на Константинова, къде са парите от ЕС за бежанците

Напрежението срещу вицепремиера Калина Константинова расте. Вчера тя обяви, че след като украинските бежанци не желаят да бъдат извозвани с влакове и автобуси, настанявани в почивни станции в планините, то те ще бъдат настанени в лагери, един от които от затворен тип. Държавата направила достатъчно. Обвиненията срещу Констанитова са и във връзка с отпуснатите от ЕС средства в помощ на бежанците, на стойност 148 млн. евро, за които  тя не спомена.

Евгени Дайнов за Калина Константинова: Махнете я тази, разжалвайте я пред строя

Борислав Цеков: Правителството дължи отчет, къде са милионите евро от ЕС за бежанците

 

„България получи 148 360 870 евро от кохезионните фондове на ЕС за покриване на разходите за храна, настаняване, здравеопазване, образование, помощ за достъп до работни места и други нужди на бежанците от Украйна. Средствата се предоставят аванасово. При очертаващия се лош туристически сезон, това можеше да гарантира и прилични приходи за българския бизнес. Правителството дължи на обществото подробен отчет къде са тези пари и как са разходвани. Отчет! До последния евроцент.“

Аглая Коцева:

„Не познавам лично Калина Константинова, но разбрах, че е добър чиновник и лош човек.

Успя да предизвика искрено човешко състрадание и жал към празните автобуси и влакове.“

Цецка Бачкова

След срама с отказа на военна помощ за героична Украйна, от днес можем да се срамуваме и от официциалната държавна позиция спрямо търсещите закрила украински майки и деца.

И ако провалът на Калина Константинова в политиката за подкрепа и интеграция на бежанците можеше да се оправдае с неопитност, то за лицемерието и днешната ѝ арогантност и пълна неадекватност оправдание няма.

На фона на получените от ЕС специално за подкрепа на бежанците 148 млн. евро оставката е задължителна. За морала и човечността няма какво да говорим…

Любомир Жечев  

Продължаваме Простотиите май е положението. Тази госпожа разбира ли, че провокира (минимум) негативно отношение към хората, избягали от ВОЙНА.

Както сподели един приятел днес – изпуснахте златна възможност да увеличите работещото население с няколко десетки хиляди души.

Вместо да ги настаните в провинциални градове, в които има ПРЕДОСТАТЪЧНО свободна леглова база, болници, магазини, възможност за намиране на работа и пр, вие субсидирахте няколко месеца четиризвездни хотели и сега се чудите защо не искали да отидат на майната си, за да живеят във фургон като кактуси.

Не знам, не знам…

 

- реклама -