Къде е Борисов, напрежение в парламента, прокуратурата още не знае защо е арестуван (Обновява се)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият директор на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, са били преместени от ГДНП в

Седмо районно управление.

Това предаде БНР, като се позовава на свои източници.

Пред bTV обаче адвокатът на Борисов Менко Менков заяви, че тази информация не е вярна, а клиентът му е изкарал нощта в сградата на ГДНП „на дървена пейка“.
Управлението се намира в близост до сградата на ДНСП, където се води разследването, по което тримата бяха задържани снощи. Днес трябва да стане ясно дали ще бъде удължено задържането им от прокурор или ще бъдат освободени. От прокуратурата обявиха, че към 9 часа тази сутрин все още не разполагат с информация за извършените в условията на неотложност действия по разследванията.

От държавното обвинение

напомнят, че съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение.

„В случай, че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана“, увериха от прокуратурата.

Напрежение в парламента, стигна до сблъсък между депутати. Остър спор в началото на пленарното заседание доведе до напрежение и словесен сблъсък, който прерасна и до блъскане на депутатите пред трибуната, съобщи NOVA.

Не се стигна до бой,

тъй като председателят на парламента Никола Минчев успя да успокои ситуацията и даде почивка.

Междувременно във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен интерес, прокуратурата уточнява, че

към 09.00 часа тази сутрин

все ощене е информирана за извършване на действия по разследвания „по неотложност“ спрямо политически лица.

С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21:12 часа на 17 март, че „в ход е

мащабна операция

във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“, съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12 октомври 2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура.

В случай че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на

Европейската прокуратура.

Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана.

Очаквайте подробности!

- реклама -
error: Съдържанието е защитено