религия

Най-религиозните кинозвезди

На пръв поглед е трудно да свържем образите на звездите от киното и шоубизнеса с религиозна тематика и храмове, но за някои от тях религията не е просто дума.

Представяме ви най-религиозните звезди:

Орландо Блум

Кейти Пери, Орландо Блум
сн. БГНЕС

Актьорът приема будизма на 19 години след травма на гръбначния стълб. Приятел го посвещава в тайните на източната философия и му обяснява основите на тази религия. Посещение в будистки манастир възхитило бъдещият актьор и променило живота му завинаги.

Орландо Блум твърди, че вярата му помага да определя жизнените си приоритети и да намира вътрешна хармония. Будизмът помага на актьора в кариерата, дава му възможност да израсте духовно и го предпазва от „звездомания“.

Марк Уолбърг

Марк Уолбърг
сн. БГНЕС

В младите си години актьорът води бурен нощен живот, но в зряла възраст става ревностен католик и примерен баща. В интервю звездата признава, че религията се е превърнала за него в неотменна част от живота. Той ежедневно чете молитви и преди да приеме роля се съветва със своя изповедник и духовен наставник.

Том Круз

Наричат го рекламното лице на сциентологията.

сн. БГНЕС

През 90-те години Том Круз става активист на сциентоложкото движение. С тази религия го запознава първата му съпруга, Мими Роджърс. През 2016 г. той продава жилището си в САЩ и купува имот във Великобритания с цел да създаде сциентоложка църква в Европа. Том обаче никога не говори публично за религията си, въпреки, че живее най-стриктно по нейните канони.

Дензъл Уошингтън

Актьорът е роден в семейство на свещеник и всеки ден намира време да прочете нещо от Библията. Той е предан последовател на Петдесятната Божия църква. В младостта си се замисля дали самият той да не стане свещеник като баща си, но избира актьорското поприще, за да може да проповядва на милиони хора по света.

Кание Уест

Кание Уест твърди, че всичко което прави е с божията ръка. Напоследък рапъра се изживява като силно религиозен, като непрестанно говори за Бог. Певецът, който е в би полярна криза в момента от няколко години организира религиозни неделни концерти, които се радват на голяма популярност сред холивудските знаменитости. А, обикновените фенове дават мило и драго да могат да се насладят на госпел изпълненията и проповедите на Кание. Дори се заговори, че той планира да построи огромна църква, дори цял религиозен комплекс, но за сега всичко е само в сферата на слуховете. Като доказателство за силната му отдаденост на Бог, Уест кръсти първия си син от Ким Кардашиян Сейнт (в превод Светец), а най-малкото му дете се казва Псалм. Преди известно време той обяви, че единствената музика, която ще прави от тук насетне ще бъде религиозна. Като доказателство на това последния му албум носи името Jesus Is King„.

Аштън Кътчър

Кунис Кътчър
сн. БГНЕС

Бившата му съпруга Деми Мур го запознала с Кабала. Кътчър разказва, че религията му помага да намери изход от трудни ситуации, както и отговорите на важни въпроси. Той от своя страна запознал новата си жена Мила Кунис с кабалистичното учение.

- реклама -