бащи

Най-известните бащи и синове в киното

Казват, че талантът може да е наследствен. Но, само ако се потрудиш добре за него.

В Холивуд малцина се опитват да предпазят децата си от славата. Но, когато наследниците им са не по-малко талантливи от тях, резултатът е един – цели звездни фамилии.

Събрахме на едно място най-известните актьори и техните синове. Повечето от тях не само са успели да задминат по слава родителите си, но дори са се изявявали заедно на големия екран. Вижте ги:

Уил Смит и Джейдън Смит

18-годишният Джейдън е втория син на Уил Смит. За крехката си възраст ексцентричния младеж вече има завидна филмова кариера. Още през 2006-та той дебютира заедно с баща си в драмата „Преследване на щастието“. Тогава родителя разбира, че сина му е не по-малко артистичен от него и майка му Джейда Пинкет – Смит. Самият Уил става звезда още в ранната си тийнейджърска възраст и до днес е на гребена на вълната.

4 години по-късно следва „Карате Кид“, а не след дълго Уил и Джейдън са отново заедно на снимачната площадка на „Земята: Ново начало“.

 

Кърк Дъглас и Майкъл Дъглас

Той е на 100 години е една от живите легенди на златните времена на Холивуд. Роден в днешен Беларус като Исур Даниелович Демски, Кърк Дъглас среща през 1943-та година британската актриса Даяна Дил, която го дарява със син – Майкъл е най-големия от 4-те му деца. Като тийнейджър наследника започва работа като асистент режисьор в някои от филмите на баща си. А, през 70-те успява да го надмине по слава.

Кърк Дъглас обаче искал Майкъл да стане лекар или адвокат и бил твърдо против актьорската му кариера. „Помня първият сериал в който участвах. След като го гледа баща ми каза: „Майкъл ти беше ужасен“, спомня си той. „И изведнъж ще успокои, защото си каза, че няма нужда да се тревожи, че сина му ще стане актьор, толкова зле съм бил“.

Години по-късно Кърк признава, че е щастлив, че тогава Майкъл Дъглас не е послушал съвета му, защото днес се гордее много с успехите му.

Мартийн Шийн и Чарли Шийн

Че е наследил таланта от баща се е безспорно, но това, което се питаме е дали и слабостта към жените се прехвърля генетично. Отговорът е не – за разлика от разгулния си син, Мартин Шийн е женен за неговата майка още от 1961-ва, та до днес.

Познаваме Чарли преди всичко от ролята му в сериала „Двама мъже и половина“, от който беше уволнен заради алкохолни изцепки и редовно закъснение за снимки.

По неговите собствени думи е преспал с 5000 жени и бройката постоянно се увеличава. В края на 2015-та публично призна, че е болен от СПИН.

Доналд Съдърланд и Кийфър Съдърланд

Те са перфектното доказателство, че таланта се предава по генетичен път. На 81 на Доналд Съдърланд все още му е рано да се оттегли от големия екран, а за последно го гледахме в ролята му на злия президент Кориоланъс Сноу в „Игрите на глада“.

Първият филм в който играе младия Кийфър е с участието на Доналд. Последно двамата се снимат в уестърна „Изоставен“ през 2015-та, където играят баща и син.

„Колкото и да си мислех като актьор как искам да изиграя тази роля, не очаквах да бъде толкова силно след като погледнах в очите на баща ми“, споделя Кийфър.

Лойд Бриджис и Джеф Бриджис

Лойд Бриджис е изиграл повече от 200 роли във филми и телевизионни сериали в своята кариера. Синът му Джеф дебютира в киното на 4 месеца, появявайки се във филма „The Company She Keeps“.

„Той ме научи на всичко най-важно, което трябва да знае един актьор. Но, най-важното, което наследих от него беше радостта от работата“, споделя за баща си Джеф Бриджис. Преди да почине през 1998-ма, баща и син успяват да играят заедно в два филма.

- реклама -