д-р Христов НЗОК зам.министър наздор Ананиев, изолация, лечение, болница, случаи, коронавирус

МЗ: Протестите няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19

От Министерството на здравеопазването заявиха позиция относно решението на част от ресторантьорите да не се подчинят на приетите мерки срещу коронавируса. Тези мерки са въведени по предложение на главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и е дадено необходимото време за подготовка за новите условия.

Протестите няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19, заявиха от здравното министерство в съобщение до медиите.

От ведомството припомнят още, че ограниченията са въведени след задълбочено обсъждане с членовете на Експертните съвети. От МЗ са категорични, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани.

Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им, казват още от министерството.

 

- реклама -