Георги Костов

МВР: В Слънчев бряг сигурността е добра

На много добро ниво оцени сигурността в морския курорт Слънчев бряг главният секретар на МВР Георги Костов. Той смята, че полицията си е свършила добре работата като посочи, че убиеца на охранителя на Очите – Александър Алексиев е задържан, заедно с оръжието на престъплението още на място.

Главният секретар разказа, че конфликтът между управителя на заведението и бъдещия зет на Димитър Желязков е бил заради това кой къде има право да паркира.

ГЕОРГИ КОСТОВ: „Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион, очевидно е в полезрението на МВР и очевидно плод на тази активност на МВР е и присъдата на въпросното лице, която той е изтърпял”.

Костов е убеден в бързината на реакцията на МВР след получаване на сигнала за инцидента. Според него е показателен и фактът, че Митьо Очите вече не ходел като минали години, придружаван от 40 души накуп, нито в тази ситуация са били с него, облечени с бронежилетки, носещи кирки и лопати. Това означава, че действията на МВР са в правилна посока, предава БГНЕС.

Главният секретар смята, че МВР е действало адекватно при стрелбата в Слънчев бряг
Главният секретар смята, че МВР е действало адекватно при стрелбата в Слънчев бряг

По-рано в Народното събрание, вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че няма данни за политически чадър над Димитър Желязков. Пред депутатите тя даде разяснения за стрелбата в Слънчев бряг, при която Димитър Желязков бе ранен смъртоносно, а негов гард загина.

Министърът и главния секретар на силовото министерство отхвърлиха критиките на премиера Борисов от вчера, че полицията не е проверила яките момчета, събрали се край бургаската болница след приемането на Митьо – Очите. По думите им лицата се проверени, дори трима от тях са били арестувани. „МВР не стои пред болниците, а в критичните области и зони“ , защити полицията главния секретар.

- реклама -