МВР ще проверява товарни автомобили и автобуси

МВР започва от днес операция за контрол над товарните автомобили и автобуси на територията на страната ни. Тя ще продължи до 31 юли. Целта е намаляване на тежките пътно – транспортни произшествия с участието на товарни автомобили и автобуси.

Според направените анализи основните причини за възникналите инциденти са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества. Сред другите причини са и превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

МВРМВР ще проверява за превоз на мигранти и оръжие

В проверките ще участват служители на криминална и икономическа полиция, съвместно с експерти от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В хода на акцията ще се следи за превозване на нелегални мигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, на крадени стоки, обявени за издирвани лица и други криминални престъпления.

Водачите на автомобилите и автобусите ще бъдат проверявани и за валидна задължителна „Гражданска отговорност“ и винетна такса на републиканските пътища.

- реклама -