МВР

МВР празнува 137 години от създаването си

МВР отбелязва 137 години от създаването си с тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин и демонстрация на специализирана техника пред храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Церемонията ще започне в 10:00 часа с водосвет на знамената и поднасяне на венци пред Паметника на Незнайния воин, в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг.

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ ще отбележи годишнината с две събития – символично откриване на изложба „Партньорство за сигурност“ и поднасяне на венци на паметника на Незнайния воин.

В 12:30 часа представители на УС на СФСМВР, заедно с техни съмишленици и симпатизанти ще се срещнат в градина „Кристал“. Те ще разгледат 28-те постамента с авторски фотографии на пожарникари, полицаи, спасители и работещи на телефон 112.

Изложбата съдържа богат художествен материал, който представя различните структури в МВР, информира гражданите за работата на служителите в МВР и дава съвети как да реагираме в кризисни ситуации.

- реклама -