Queen Бохемска рапсодия Рами Малек

Моментът настъпи! Феновете на Queen в очакване на „Бохемска рапсодия“

Премиерата на биографичния филм за легендарната група Queen „Бохемска рапсодия“ се състоя снощи в Лондон.

Феновете на групата в България ще трябва да изчакат до 2 ноември, когато лентата ще се завърти и у нас.

Голямата звезда на премиерата в Лондон беше Рами Малек – актьорът, който събра смелост да влезе в кожата на неподражаемия Фреди Меркюри.

Той е известен предимно с ролята си в телевизионния сериал „Мистър робот“, за която е удостоен с награда Еми. 37-годишният актьор е син на египтяни, преселили се от Кайро в Лос Анджелис.

Малек пресъздава Меркюри от ранните години на „Куин“ от 70-те години през световната слава, която им носят химни като We Will Rock You и незабравимият им концерт от юли 1985 на стадион „Уембли“ в Лондон за благотворителната инициатива Live Aid.

Покойният Меркюри е известен с наелектризиращото си сценично присъствие и умението да нажежава публиката до краен предел, създавайки специална връзка с нея.

„Всеки път, когато Фреди е бил на сцената, а и в нормалния си цивилен живот, той просто е правел всичко спонтанно“, разказва Малек пред „Ройтерс“. Именно старанието да улови тази спонтанност се оказало и най-трудната задача за актьора.

За целта Малек работи със специален треньорски екип, който му помага да пресъздаде движенията на звездата и тази негова неповторима харизма на сцената, като освен това се включва и в саундтрака.

Авторите на филма използват комбинация от истинския глас на Меркюри, този на Малек и друг певец на фона на оригиналните записи на групата, за да представят огромния каталог от хитове на Queen.

Списание „Варайъти“ описа с хвалебствия изпълнението на Малек и го обобщи така: „Рами Малек играе ролята на Фреди Меркюри, сякаш е роден за нея.“

Роджър Тейлър е доволен от резултата на големия екран, но признава, че чувството да гледа актьорско превъплъщение на самия себе си, е особено. „В началото е много странно, но после свикваш. Важното е, че всички сме щастливи, филмът е добър и се надявам да зарадва много хора“, каза Тейлър.

Queen са сред най-великите музикалните групи на всички времена. Имат десетки вечни хитове, 18 албума и над 300 милиона продадени копия по света.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено