microsoft

Microsoft затваря лондонския офис на Skype

Американската технологична компания Microsoft планира да затвори офиса на Skype в Лондон.

Работещите там близо 400 души ще останат без работа, пише Financial Times.

Решението идва в ключов момент за британската технологична индустрия, която отчаяно се опитва да докаже, че се развива и е отворена пред бизнеса след решението на Обединеното кралство да напусне Европейския съюз.

skype

Популярният месинджър ще продължи да поддържа офиси в други краища на света. От Microsoft обясняват решението си да закрият лондонския офис с желанието да обединят някои инженерни позиции в Skype и Yammer. Според FT основаната от Бил Гейтс компания иска да засили контрола върху приложението за чат и разговори, като постави свои хора на ключови позиции.

„Ние сме силно ангажирани и ще направим всичко възможно да да подпомогнем хората, които са негативно засегнати от тези процеси“, се казва в становището на Microsoft.

Някои от освободените служители са коментирали, че не са изненадани от предприетия ход, тъй като в последните три години, откакто Skype е собственост на компанията от Редмънд, са били освободени няколко от ключовите мениджъри.

“Едно от нещата, които винаги са били голям проблем за Microsoft е, че големите решения за Skype винаги са се взимали в Европа , а не в Редмънд“, коментира пред FT бивш служител, който е пожелал анонимност.

- реклама -