Мейзер обвинения дело убиъство по непредпазливост подкуп
сн. Petel.bg

Мейзер в съда: Невинна съм! Искам да умра достойно!

Обвинената за убийството на съпруга си Анита Мейзер се яви пред Варненския окръжен съд, за да обжалва ареста си.

Бившата Мисис България заяви, че е невинна.

Сестрата оказвала натиск върху съда

Мейзер обвини сестрата на съпруга си – Милена Димова, че въздейства на съда.

„Има въздействие от страна на сестра му, която е общински съветник и има сериозни връзки. Мачкат ме по най-ужасен начин“, каза още разплаканата Мейзер.

„Искам да умра достойно! Не искам да ме мачкат, защото имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ, както през 2014-та“, допълни обвиняемата за убийство по непредпазливост.

Мейзер ще отговаря и за опит да даде подкуп на полицай в размер на 30 хиляди евро.

Окончателно: Мейзер остава в ареста

Апелативният съд във Варна отхвърли искането на защитата Мейзер да бъде поставена под домашен арест. Съдът прие, че има риск обвиняемата да се укрие, въпреки че на съда беше предаден американският й паспорт. Автентичността на документа ще бъде проверена чрез експертиза.

Адвокатите на обвиняемата обясниха, че няма категорични доказателства тя да е предлагала подкуп, освен показанията на самия полицейски служител. Прокуратурата обаче счита, че доказателства има. Налице е и реална опасност обвиняемата да се опита да подбуди свидетели към лъжесвидетелстване.

Вчера Анита Мейзер е участвала в съдебно-следствен експеримент, извършен в дома й.

Съдът намира, че наличните доказателства водят до обосновано предположение за съпричастието на обвиняемата към двете тежки, умишлени престъпления. Законът предвижда наказание от 2 до 8 години затвор за непредумишлено убийство и до 10 години „лишаване от свобода” за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

Решението на съда е окончателно.

- реклама -