Великобритания Брекзит ЕС напускане

Мей в Брюксел: Искам Великобритания да напусне ЕС възможно най-скоро

Британският премиер Тереза Мей настоя, че иска Великобритания да напусне ЕС „възможно най-скоро” , след като пристигна в Брюксел за срещата на върха, в която тя поиска от своите колеги за удължат Брекзит.

„Искам ние да имаме възможност да напуснем ЕС по плавен и организиран начин колкото е възможно по-скоро и ще работя за тази цел“, добави тя.

„Поисках отсрочка до 30 юни, но важното е продължението да ни дава възможност да напуснем в момента, щом ратифицираме споразумението за развода, така че можем да напуснем на 22 май и да започнем да градим нашето светло бъдеще“, отбеляза Мей.
Мей не каза, дали би приела предложение на лидерите на ЕС за отсрочка на Брекзит след 30 юни.
Тя посочи, че разговорите с главната британска опозиционна Лейбъристка партия за постигане на компромис, който да събере парламентарно мнозинство, са „сериозни и конструктивни“ и ще продължат утре. Това е главният й аргумент, с който иска да убеди лидерите на ЕС, че могат да й вярват, че ще успее да прокара споразумението за Брекзит в парламента. Но на тези разговори до момента все още няма никакво споразумение.
- реклама -