Медицинска сестра в ясла към дете: Мръсницо, животно мръсно! … Затвори си тъпата уста, бе!

Обиди и насилие в яслена група на детска градина. Това установиха родители на дете от София, които записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла, съобщи БТВ.

„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”. Това са част от вулгарните реплики, които се чуват от записа. Никол е на година и седем месеца и още не може да говори.

Родителите забелязали промяна в поведението на детето си.

„Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия -започна да удря, да скубе”, Илиана Джонева, майка на Никол. Тогава сложили записващо устройство в любимата играчка.

Вечерта, когато родителите чули записа, изпаднали в шок.

„Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина“.

Родителите са подали жалба в районната администрация. От Столичната община ще направят проверка по случая.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. По телефона казала пред медията, че не е обиждала и удряла детето. И не чувства вина. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се.

В обяснение до директорката на детската градина,служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се случило това. Това каза пред БТВ Галина Христова, директор на ДГ 27 „Детска китка“.

Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район „Надежда“. Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

- реклама -