Манолова

Мая Манолова: Колкото повече мераклии ме натискат, толкова повече се отказвам

„Колкото повече мераклии ме натискат, толкова повече се отказвам. Колкото по-безцеремонно държавата натиска своите граждани, толкова повече се ядосвам. Различни партии се опитват да ме номинират и предлагат. Аз работя за гражданите. Всяка една позиция съществува за това да решава определени проблеми, за да е полезна на хората. Ако реша да си сменям позицията ще бъде с грижа за хората и в тяхна полза и ще разчитам на тях“. Това заяви Мая Манолова пред БТВ във връзка със спрягането на името й за кандидат-кмет на София.

Не съм на тезгяха“, категорична е Манолова.

„Ключът за това решение ще бъде колко ефективни са моите каузи. Ако удрям в стена, може би ще променя решението си, за да продължа да помагам с друг инструментариум“, допусна омбудсманът.

Намаляването на държавното финансиране на политическите партии е удар в сърцето на демокрацията.

Според Мая Манолова бизнесът досега е плащал на политически партии, но това е било тайно и незаконно. „Сега с новите предложения ще се даде възможност партиите да обслужват корпоративни интереси. За мен като правозащитник, суверенът вече се е произнесъл, чрез предложението от 1 лев за партиите“., коментира Манолова.

„Ако това се случи, ще трябва да се мисли и за други промени. Би следвало в бюлетината срещу политическите партии да стои компанията, която я финансира. Истината е, че би могло да се мисли за други механизми в полза на партиите“, посочи Манолова и даде пример – безплатен достъп до обществените медии и др., но да отвориш портите за корпорациите е все едно да пуснеш вълка в кошарата“.

- реклама -