Мария Бакалова с почетен „Аскеер“

Академията за постижения в театралното изкуство даде почетен „Аскеер“ на Мария Бакалова заради ролята й на посланик на българското актьорско майсторство. Решението е на Управителният съвет на фондация „А`Аскеер“. Официално наградите ще бъдат връчени за 30-и път на 23 май 2021 г., в навечерието на празника на българската писменост, духовност и култура. Бакалова вече е получила своята статуетка заедно с писмо от академията.

Мария Бакалова благодари за получения почетен „Аскеер“ – за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда.

„Театърът завинаги ще остане моята първа голяма любов и съм безкрайно щастлива, че получавам това специално признание от фондация „А’Аскеер“. Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко, защото като българска актриса за мен е важно да знам, че повечето от нас сме обединени около една идея за прогрес и световни успехи за още много български артисти, театър и кино“, казва актрисата пред БТА.

„Цял живот съм се опитвала, стремяла съм се да давам най-доброто от себе си, да уча, да работя, да се развивам, самоусъвършенствам, да не спирам, защото спреш ли – правиш стъпка назад, да вървя напред, да мечтая дръзко и високо. Но колкото и да си подготвен да сграбчиш твоя момент, това няма как да стане, без да ти бъде даден шанс за изява“, казва Бакалова.

Тя изказва специални благодарности на Юлиан Костов, на Саша Барън Коен, на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“, първите й учители Симеон Димитров, Даниела Георгиева и Мая Славчева и колегите си от НАТФИЗ. „Благодаря на майка ми за силата, която ми е вдъхвала, вярвайки безусловно в мечтите ми, дори когато и аз не вярвах“, казва още Мария Бакалова.

- реклама -