Марешки

Марешки: Воля ще продължи да осигурява кворум в парламента, но няма да участваме в безсмислени дебати

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че обявеното днес напускане на Народното събрание имало за цел да отвори очите на управляващите към проблемите на българските граждани. Той уточни, че парламентарната му група всъщност ще продължи да ходи на работа, ще се регистрира и ще поддържа кворума. Но, в работата на парламента те нямало да участват в дебати по незначителни за тях теми.

„Доходи, образование, здравеопазване, вътрешен ред, не самолети. Това са проблемите на хората, а вече минаха две години от мандата и нищо не се решава“, обясни в предаването на „Четири очи“ Марешки.

Той заяви, че следващата сряда партията му има планирана среща с ГЕРБ, на която ще поставят своите условия да се „върнат в парламента“. „Воля“ сега била изправена пред тежък избор: „Да напуснем наистина Народното събрание и да поставим страната в криза, служебно правителство и нов парламент в същия състав. Втората възможност е да поставим условия на управляващите и да търсим компромис, който да осигури сигурност„, обясни още Веселин Марешки.

Той отрече обявеното от него по-рано днес напускане на парламента да е ПР акция, защото по-думите му той нямал нужда от подобни неща, защото бил политика с най-висок рейтинг в НС.

Председателят на „Воля” коментира и ситуацията с вероизповеданията и дълговете на Главното мюфтийство, за които първо стана ясно, че ще бъдат опростени, а след това – че ще бъдат разсрочени.

„Нова договорка между ДПС и „Обединени патриоти”. ГЕРБ просто прави услуга на коалиционния си партньор – на явния и неявния”, коментира Марешки.

източник: bTV

- реклама -