Манолова

Манолова: Ясно е, че ние няма да подкрепим трети мандат и правителство, внесено от БСП

Вече казахме, че бихме подкрепили „кабинет на промяната“. Според нас беше възможно решение правителство с определен списък от задачи и приоритети, но тази възможност вече няма как да се случи.

Това заяви председателят на парламентарната комисия на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Ясно е, че ние няма да подкрепим трети мандат и правителство, внесено от БСП, както заявиха и „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Мандатът, с който гражданите и хората на протеста ни изпратиха е „правителство на промяната“, каза още тя.

На въпроса ще се опита ли да потърси подкрепа, ако евентуално третият проучвателен мандат стигне до най-малката партия в парламента, Манолова отговори: „Не смятам, че най-малката парламентарна група, която има 14 депутати, може да се нагърби с тази отговорност. Да, ние стоим с лицата си, не се страхуваме да говорим и да внасяме законопроекти, но не смятам, че е редно големите да се крият зад гърба на малките“.

Тя призова партиите в парламента и ръководството му „да спрат да се занимават с разнасянето на папки с мандати“ и с „партийни трикове“, а парламентът да се заеме с проблемите на българските граждани, посочвайки необходимост от промени в Закона за хората с увреждания, преизчисляването на пенсиите, както и подкрепата за малкия бизнес.

От „Изправи се! Мутри вън!“ са готови и с предложение за намаляване на депутатските заплати и и изслушване на КЕВР във връзка с намерението на енергийните дружества да повишат цената на парното, на тока, а от първи юли да започне обсъждането и с ВиК асоциациите.

- реклама -