Манол Пейков, ДБ: Комисията по ревизия е предизборна кампания на Мая Манолова

„Парламентът още от първите си часове се превърна в предизборна кампания. Много рано стана ясно, че по всяка вероятност ново правителство няма да се случи по начина, по който са разпределени силите“, каза Манол Пейков от „Демократична България“ в студиото на „Тази събота“ по БТВ.

Той добави, че за основните теми мнозинството на статуквото тежи. Пейков каза още, че Комисията по ревизия на властта е важна предизборна кампания за Мая Манолова, а „тя го прави с апломб и мощ“.

Росица Кирова от ГЕРБ коментира, че от устите и на двамата бизнесмени са излезли „думи и твърдения, които трябва да се докажат като истина, за да се използват за доказателство“.

„Това са търговски отношения, имаше много неща и отвъд тях“, каза още Кирова.
Според Пейков основният акцент от изслушването и това, което трябва на всяка цена да се провери е твърдението на Илчовски за фалшивите обороти към фирма „Градус“ преди да излезе на борсата. „Тази фирма е била на борсата жестоко надценена благодарение на този изкуствен оборот и след това пенсионните фондове инвестират. Това е огромно престъпление“, смята Пейков.

„За мен беше ужасяващо това, което видях. ГЕРБ си направиха много лош ПР, ако го бяха оставили да говори – много от нещата са под въпрос в казаното“, каза Пейков.
Според Росица Кирова не се прави бизнес по този начин у нас.

„Нито един от представителите в тази зала имат проблем с информацията, която се изнася, защото тя е селска, махленска и грозна, и не почива на истина“, каза депутатът от ГЕРБ.

- реклама -