Лятото се връща за 2 дни (времето през уикенда)

Лятото се връща, но само за 2 дни. Двойна изненада ни готви времето днес и утре. Хем ще вали, хем температурите отново стават летни – до 23 градуса в неделя.

В събота преди обяд все още на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Югозападният вятър в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, в София – около 8.

През деня валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. Привечер, под влияние на приближаващ от югозапад нов средиземноморски циклон, облачността отново ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен югозападен вятър. Топло за ноември време с максимални температури между 15 и 20 градуса, в София – около 15.

В неделя ще вали дъжд над цялата страна, по-интензивен над Западна България. Дневните температури ще са между 16 и 21 градуса, 16 в София, в северозападните райони 12, в Пловдивско – до 23 градуса.

През третата десетдневка на ноември

дъждове се очакват и от 27 до 28 ноември. В периода 23 до 26 ноември в западните райони ще бъде слънчево с временни заоблачавания, а на изток ще има повече облаци и условия за слаби валежи. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост. Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа ще бъдат до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 9, 14 градуса.

Чувствително захлаждане се очакват пак от 27 до 28 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 4, 9 градуса, а по високите полета в западните райони ще превали и сняг.

Източник: Стандарт

- реклама -