Левски, собственик, Наско Сираков
Снимка: БГНЕС

Левски ще има нов собственик през следващия сезон!

Левски ще има нов собственик през следващия сезон.

Това обяви мажоритарният притежател на акции в клуба Наско Сираков навръх 107-годишнината от създаването на „сините“, предаде БГНЕС.

Бившият играч на „сините“ направи изявление навръх 107-ия рожден ден на Левски. Той и редица други ръководители, футболисти и бивши легенди на клуба поднасят по традиция цветя и венци на Могилката до 22-о училище в столицата.

„Първо честитя най-светлия празник на всички българи. Празникът на цяла синя България, 107-годишнината на Левски. Левски ще има нов собственик. В момента, в който е завършено всичко, той ще излезе пред вас – приоритетите, той поема всички задължения, осигурява издръжка – приоритет номер 1 – построяването на нов европейски стадион по най-бърз начин“, започна той по отношение приоритетите на новия собственик на клуба.

Сираков разкри повече подробности за новия благодетел на „сините“ и заяви, че очаква пълно съдействие от държавата по отношение построяването на новия стадион.

„Изпращам най-тежката година в „синята“ история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах е, че Левски ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че това го изпълнихме, не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам. Човекът няма нищо общо с политика, англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, феновете трябва да са спокойни. Ако го питате него, той ще ви каже, че иска след три месеца да започнем строежа на новия стадион“.

Левски, собственик, Наско Сираков
Снимка: БГНЕС

„При всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи. Ясно заявявам – нищо, което сме наследили, завещание от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да го има стадион „Георги Аспарухов“, ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше, и да се молим. Ние сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Така че, очаквам пълно съдействие от всички държавни институции на тази тема. До две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на Левски в Европа, където ни е мястото“.

Снимка: БГНЕС

Сираков обяви, и че по желание на новия собственик от Великобритания, ще остане президент на Левски.

„По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Разбира се, най-нормалното нещо, футболът е бизнес, човекът гледа на това като бизнес – затова се налага акциите да бъдат прехвърлени. Разбира се, това не може да стане за един ден. Единственото, което ме е интересувало, е сигурността на Левски. Всяка една точка по инвестиционен план, ако не бъде изпълнена, акциите да се върнат при мен. Това е една гаранция не за мен, а за Левски и всички нас, човекът е абсолютно съгласен с това нещо. Още един път Ви честитя този празник и Ви обещавам наистина, че нас ни чакат много, много по-добри времена“, завърши той.

Припомняме,  преди няколко години и Александър Томов също анонсира британец като собственик на ЦСКА.

Идването на Лоурънс Дейвис и Лира Инвестмънт през 2013 обаче не помогна на червените.

- реклама -