ЛеБрон, Коби

ЛеБрон: Ще продължа това, което правеше Коби

ЛеБрон Джеймс използва Инстаграм, за да изрази мъката си от загубата на Коби Брайънт. Легендата на НБА загина в неделя при катастрофа с хеликоптер. При инцидента освен Брайънт, загинаха неговата 13-годишна дъщеря и още седем души. ЛеБрон обещава да продължи делото на Коби и да опази заветът му.

„Не съм готов, но ето, започвам. Но всеки път, когато опитам, започвам да плача. Плача, защото си мисля за теб и за Джиджи. За приятелството/връзката/братството между нас“, пише той. После разкрива, че двамата с Брайънт са разговаряли в неделя сутринта, само часове преди катастрофата.

„Чух гласа ти в неделя сутрин, преди да напусна Фили (Филаделфия; б.р.), за да се отправя обратно към Ел Ей. Не мислех и за секунда, че това е последният разговор, който ще проведем“, пише Джеймс.

„Ти означаваше толкова много за всички нас, особено за Лейкърс. Моя отговорност е да поема този товар на гърба си и да продължа по пътя. Моля се, сега когато си в небесата, да ми дадеш сила„, добавя ЛеБрон.

Кариерите на Брайънт и Джеймс в НБА се пресякоха в 13 сезона. В този период един от тях не достигна до финалите само два пъти (2005 и 2006). Двамата обединиха сили в националния отбор на САЩ и взеха два златни олимпийски медала (2008 и 2012).

Две години, след като Брайънт сложи край на кариерата си през 2016-а, Джеймс отиде в Лейкърс. Ден преди трагедията ЛеБрон изпревари Коби за третото място във вечната реализаторска класация на НБА. Последният туит на Брайънт бе именно поздрав към Джеймс за постижението.

- реклама -