Николай Ненчев

Купуват 20 автобуса за армията за 2,5 милиона лева

Купуват 20 автобуса за армията за 2,5 милиона лева, съобщава БГНЕС.

Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за закупуването на 10 нови и 10 стари автобуса. Стойността на поръчката е 2,5 милиона лева. Автобусите трябва да разполагат с до 55 места за сядане.

През март месец военният министър Николай Ненчев обяви, че армията има спешна нужда от автобуси. Това се установило при съвместни учения и особено при възникналата необходимост от превоз на личен състав по граничните бразди за охрана на територията от нелегално навлизащи мигранти.

От заданието на обществената поръчка става ясно още, че за 10 нови автобуси МО е готово да плати до 166 000 лв., без ДДС, а за 10 рециклирани автобуси цената е наполовина. Старите автобуси не трябва да са изминали повече от 400 000 км и да не са по-стари от 10 години.

Всичките автобуси трябва да бъдат с климатици и да позволяват употребата им независимо от атмосферните условия. Кандидатите трябва да имат изградена сервизна база у нас, да предлагат гаранция за новите и старите превозни средства, както и да имат извършени през последните три години доставка на поне пет автобуси.

Изборът на доставчик на общо 20-те автобуса за армията няма да е на основание единствено най-ниската предложена цена, но така също разхода на гориво, срока на гаранцията, както и бързината при необходимост от сервизно обслужване.

Оферти се подават до 15 август.

- реклама -