Сн: кадър NOVA

Крум Зарков: Веоятно главният прокурор ще остане на поста си до промяната на ВСС

„Чувствам се длъжен да се включа в тази битка. Защото разсъждавам по един прост, но правилен според мен начин. България има нужда от лява политика. БСП е единствената лява партия, следователно България има нужда от БСП. Партията мина тежка година, въпреки че влязохме в управлението не можем да си затворим очите, че реализирахме слаби резултати”. Това заяви Крум Зарков от БСП пред NOVA.

„Главният прокурор има основание да си подаде оставката доколкото не се справя с работата си и не е натоварен с необходимото обществено доверие. Този въпрос привлича естествено вниманието, но призивите той да си тръгне и отказът му – вероятно ще продължат до промяната на ВСС. Има нещо друго, което трябва да се случи. Неговата оставка не е свързана с неговата личност или със скандалите около него. Тя би била много ясен знак, че в тази страна няма никой, който да е недосегаем срещу общественото недоволство”.

Сппоред него политиците не си дават ясна сметка, че е много важен пътят, по който се добираш до този пост, упражняваш своите правомощия и моментът, в който решаваш да отстъпиш.

На въпрос дали възобновената проверка за „шкафчето”, касаещо бившия премиер, и прекратяването на разследването за канадското гражданство на Кирил Петков е реверанс към новите управляващи от страна на главния прокурор, той заяви: „Един Господ знае. Политиците могат да интерпретират, да тълкуват и да се нагласят според ситуацията”.

„Ще повярвам на тази институция, която покаже къде са отишли парите, дадени кеш за строежа на АМ „Хемус”. Ще повярвам, че е решена да се бори с корупцията.  Това е голямата задача на това ново правителство, на което вярвам и което подкрепих”, категоричен бе Зарков.

„Българските граждани ще повярват, че борбата с корупцията не е поредният лозунг, ако тези неща, за които се говори, се докарат до край”, допълни той.

- реклама -