сн. БГНЕС

Кристиан Николов се дрогирал две години преди катастрофата с Милен Цветков, съдът не го пусна от ареста

Кристиан Николов, който отива на съд за убийството на журналиста Милен Цветков в адската катастрофа на Великден, остава в ареста. Това реши днес съдът, който разгледа искането му да бъде пуснат под домашен арест.

„Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес“. Това заяви днес пред съда Кристиан Николов.

„Моля да бъдете обективни и да намалите мярката ми, която е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието. Моля да ми бъде наложена мярка домашен арест”, призова Кристиян.

Според адвоката му Любомир Таков на Николов трябва да бъде наложена по-лека мярка, защото той няма никакви предишни криминални прояви. Бил студент в Германия и в настоящата ситуация се държал изключително отговорно. Държал да присъства на всички заседания по делото срещу него.

Според магистратите домашният арест не би изпълнил целите на Наказателния кодекс и ако излезе на свобода, може да извърши друго престъпление.

По време на делото за мярката от прокуратурата съобщиха, че в телефона на Кристиан е намерена комуникация, която го уличава в употреба на дрога през 2018 и 2019 г.

Освен това в претърсванията след катастрофата е открита кутийка със следи от кокаин и амфетамини. Според адвоката на младежа няма доказателства, че този телефон е негов и не е доказателство по делото.

- реклама -