Луи

Кръстиха малкия принц Луи, кралицата пропусна церемонията (СНИМКИ, ВИДЕО)

Принц Луи – третото дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, бе кръстен в рамките на частна церемония в двореца „Сейнт Джеймс“ в Лондон, предаде Франс прес. Кралица Елизабет Втора не присъства на церемонията.

Кръщенето бе извършено от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби в присъствието на членове на кралското семейство и близки приятели на двамата родители.

Сред присъстващите бяха дядото на бебето, принц Чарлз, и съпругата му Камила, чичото на Луи – принц Хари, и съпругата му Меган, както и семейството на херцогиня Катрин – съпругата на принц Уилям и майка на Луи.

Имената на шестимата кръстници, които са приятели или членове на семействата на двамата родители, бяха оповестени преди церемонията.

Отсъствието на кралицата и съпруга й от днешната церемония не се дължи на здравословни проблеми – те се връщаха в Лондон след пребиваването си в имението Сандрингам в Източна Англия.

Деветдесет и две годишната кралица и съпругът й, 97-годишният принц Филип присъстваха на кръщенетата на принц Джордж и принцеса Шарлот – брата и сестрата на принц Луи, който е пети поред в наследяването на престола.

Източник: БТА

- реклама -