красавици

Красавици, изиграли грозници на големия екран

Някои звездни хубавици в Холивуд с удоволствие са рискували да изпълнят ролите на меко казано „непривлекателни“ героини. Благодарение на тези превъплъщения някои се сдобиват с още по-голяма слава.

Мнозина смятат, че Камерън Диас е истинска съблазнителна красавица. И тя обикновено играе ролята на фатална жена, която носи съблазнителни тоалети. Но във филма „Да бъдеш Джон Малкович“ Камерън се появи по необичаен начин.

В лентата холивудската звезда изигра перфектно недодялано бездомно момиче. Публиката дори не разпозна красавицата Диас в образа на дрипавата й героиня.

Ема Томпсън има сладка, женствена, елегантна външност, но изигра ужасяващо грозната бавачка Матилда Макфий във филма „Моята ужасна бавачка“.

Много зрители бяха шокирани, че толкова красива актриса би могли да „влезе в кожата” на уродлива възрастна жена-чудовище с гигантски нос, брадавици и криви зъби.

Атрактивната красавица Хилари Суонк в драмата „Момчетата не плачат“ се превъплъти в грозновато момиче, което повече прилича на момче.

Но тя се справи с това екранно превъплъщение така добре, че именно тази роля я превърна в истинска звезда. А, трансформацията й донесе награда „Оскар“.

Едно от най-зашеметяващите и поразителни преобразявания в киното се случи с актрисата Наоми Гросман. В култовия телевизионен сериал „Американска история на ужасите“ Наоми играе ролята на Пепър – пациентка в психиатрична клиника.

Зрителите не вярваха, че синеоката красавица е в ролята на страховито изглеждащата луда Пепър.

- реклама -