сн. БГНЕС

Контра предложение: Марешки смята, че е по-логично парламентарните избори да са през май

Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като „дата в срок”, президентът Радев не само умишлено пропусна някои важни детайли, но за пореден път той или някой от екипа му показва некомпетентност!
Това обяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод обявената от държавния глава дата за вота следващата пролет.

Марешки: Всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021г. също е „в срок”

„Правомощията на 44-то народно събрание приключват на 26 март следващата година. Според чл. 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Така че варианти за дати има много“, аргументира се народния представител.
Ето и още мотиви:

Според нас от ВОЛЯ, най-добре е вотът да е на 23 май. Тази дата има няколко предимства. Първо – тогава има празници. Второ – времето е топло и това ще мотивира много повече хора да отидат до урните. Избирателната активност ще бъде най-важното на тези избори. Трето – да се надяваме по това време пандемията от Ковид- 19 да е значително намаляла в сравнение със зимните месеци.

Така че очакваме, при избор на толкова важна дата за държавата, разумът и прагматичността да надделеят над тясно- партийния инат, който президентът продължава да проявява!„, заключва Марешки.

❗️ИЗБОРИ ПРЕЗ МАЙ ЩЕ ПОВИШАТ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ

Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като…

Публикувахте от Веселин Марешки в Понеделник, 7 декември 2020 г.

- реклама -