домашни любимци

Кои са най-богатите домашни любимци в света

Сърдитата котка Гръмпи е спечелила 100 млн. долара

Тя стана известна в интернет заради своето кисело изражение, което не след дълго блесна по календари, чаши, тениски и всякакъв друг мърчандайз. Котката, чието истинско име бе Сос Тартар почина по-рано тази година след усложнения на възпаление на уринарния тракт.

Тя обаче остави стопанката си Табита Бундесен изключително богата жена. Според американски медии след като през 2013 Гръмпи става известна, тя успява да натрупа състояние надхвърлящо 100 млн. долара. Към днешна дата образът на котката продължава да се продава изключително успешно. Тя има аканути в Туиър, Инстаграм и Фейсбук с милиони последователи. През 2018 г. собствениците и спечелиха дело за 710 000 долара за авторски права.

Гръмпи има и своя восъчна фигура я музея на Мадам Тюсо в Сан Франциско.

Гюнтер IV e собственик на голямо наследство

Немската овчарка разполага с около 300 милиона долара. Те са наследени от неговия баща Гюнтер III. Той е бил собственост на германската графиня Карлота Либенщайн, която при смъртта си през 1991 му оставя около 80 млн. Инвестиционен фонд поема наследството и успява да го развие доста успешно, купувайки имоти на Бахамите, Италия, Маями и Германия. В следствие на това парите се умножават главоломно. Днес Гюнтер IV разполага със собствено BMW, личен готвач и прислуга, която се грижи за всичките му капризи.

Кучетата на Опра Уинфри са осигурени до живот

Американската телевизионна звезда е стопанин на 4 спрингер шпаньоли – Сейди, Лорън, Лейла и Лук. Те едва ли някога ще научат живота на четириногите от улицата. Защото Опра се е погрижила дори нещо да й се случи, кучетата й да бъдат подсигурени. Тя им е завещала имот, оценен на 2 млрд. долара, в който да живеят докато са живи. Освен това на тяхно име има гаранционен фонд с 30 милиона долара.

Малтийската булонка мултимилионер

Леона Хелмсли – богата имотна наследница умира през 2007. Но, най-важното за нея приживе е да осигури своята малтийска булонка Трабъл. Тя й завещава над 12 милиона долара, освен това преписва на брат си също няколко милиона, като гаранция, че той ще се грижи за кучето. Доведените й внуци обаче оспорват завещанието на Леона, след което съд в Ню Йорк намалява наследството на Трабъл на 1.5 млн. долара. Булонката умира на 12 годишна възраст. До тогава тя се къпе в разкош, носи диамантени диадеми и се храни на маса

Шупет – най-модната котка в света

Приживе модния дизайнер Карл Лагерфелд беше пристрастен към своята Шупет, на която посвети дузина свои колекции. Котката продължава да е лице на много от модните продукти от собствения му бранд Karl Lagerfeld – обувки, чанти и тениски. Само от две рекламни кампании Шупет е спечелила 3 милиона долара – тя е позирала за реклама на Opel Corsa и японски козметичен бранд. Дизайнерът на „Шанел“ бе наел две асистентки на домашния си любимец, които да го решат, да си играят и изобщо да удовлетворяват всичките му желания. Освен това Шупет е позирала с някои от най-известните топ модели в света. След смъртта на дизайнера се знае, че тя е наследила част от неговите 300 млн. долара, но не е известно колко точно пари.

Гигу или какво е да си богата кокошка

Понякога животът не е справедлив към хората. Ако Гигу можеше да мисли обаче едва ли щеше да е на това мнение. Защото по завещание от нейните стопани тя е горд собственик на над 15 млн. долара. Когато се пенсионира, богатия публицист Майлс Блекуел и съпругата му се местят в провинцията, където се отдават на отглеждането на кокошки и прасета. Двамата бързо се влюбват в Гигу. Британското семейство няма деца, затова решават да направят свой наследник любимата си кокошка…

- реклама -