Клинтън Тръмп кампания разходи

Клинтън похарчи 49 млн.долара през юли, Тръмп едва 18,4 млн.

Канидатът за президент на САЩ от демократическата партия Хилъри Клинтън е похарчила за избириталената си кампания 49 млн. долара през юли. В същото време нейният съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп е похарчил едва 18,4 млн. Това съобщава The Washington Post.

Според изданието, причината за тази разлика е, че бившият държавен секретар отделя средства за скъпоструващи, кратки изявления по телевизията. Освен това Клинтън ползва стотици щатни сътрудници в цялата страна. Това са традиционни вложения, от които обаче Тръмп се въздържа. Така, Клинтън е похарчила 26 млн.долара за производство и излъчване на голямо количество телевизионна реклама само за миналия месец.

Клинтън Тръмп кампания разходи

Стратегията на Тръмп

Тръмп е удвоил средните разходи за май и юни и през юли те са 18,4 млн.долара. Почти половината от тях са отишли в една компания – Giles-Parscale, която се занимава с уеб дизайн. Републиканецът е похарчил през юли 3,2 млн. долара за пътувания из страната и 1,8 млн. за разпространение на рекламни материали.

Клинтън Тръмп кампания разходи

Интересен факт е, че Тръмп продължава да плаща заплата на бившия си главен мениджър – Кори Левандовски, който беше уволнен още през юни. The Washington Post отбелязва, че Тръмп продължава да се ползва отнеговите консултации, като му плаща заплата от 20 хил.долара месечно. Самията Левандовски започна работа като политически наблюдател в CNN веднага след като напусна щаба на милиардера.

Като цяло от началото на прецидентската кампания щаба на Тръмп е похарчил за агитация 89 млн. долара, а Клинтън почти 319 млн. „Голямата разлика е обусловена от убеждението на магната, че не не му е нужно да плаща за обичайните средства за водене на кампания. Вместо това той залага на социалните мрежи и шумни митинги.


- реклама -