Китай налага локдаун на град с 1,2 млн. души

1,2 милиона жители на китайския град Юйджоу (Yuzhou) в провинция Хенан, намиращ се в централната част на страната, ще бъдат принудени да останат по домовете си заради опасения от разпространение на Covid-19, съобщава CNN.

Следва да се отбележи, че към понеделник Китай обяви официално едва 108 нови случая в 3 провинции, включително 5 във въпросния регион Хенан.

Освен това са обявени още 21 носители на вируса без симптоми (симптоматичните и асимпроматичните случаи се обявяват отделно – бел.ред.)

До пълното затваряне на град Юйджоу пък се стига след установяването на третия безсимптомен случай на носител на вируса в последните дни.

Към момента вече са затворили търговските молове, училища и др.

Тези, които работят в основни индустрии и дейности – например супермаркети, производство на медицински изделия, енергоцентрали ще имат право да посещават работните си места, но само след предоставяне на отрицателен тест за ковид.

От декември насам в Юйджоу са установени над 1700 случая на носители на ковид, което прави града второто най-голямо огнище в страната, добавя още CNN.

- реклама -