Карма: В никакъв случай не дръжте тези предмети у дома

В никакъв случай не дръжте тези предмети у дома. Често чуваме хората да говорят за положителна и отрицателна енергия – по един или друг начин различните видове енергия ни влияят.

Те са в самия човек, събития, нагласи, но също така енергията се носи от определени неща. Които могат да донесат късмет или да ни заобиколят с разрушителен негативизъм.

Ето списък от седем неща, които според знаците не могат да се съхраняват в къщата:

Счупено огледало/стъкло

Много хора са чували за магическата сила на огледалата – например професионалистите в областта на магията използват огледало като портал към другия свят.

Смята се също, че тази мебел може да повлияе и на хора, далеч от сферата на магията. И затова не трябва да държите счупени огледала и стъклени предмети у дома. Те символизират счупени стремежи. Много хора знаят, че не трябва да се гледате и в счупено огледало.

Това е древен знак, който винаги представлява провал, скръб, а за жените възможността да бъдат сами или да „загубят“ красотата си.

Часовници, които не работят

Никога не съхранявайте часовник, чиито стрелки са спрели – не трябва да имате неработещ часовник нито в дома, нито в офиса. Животът е да се движиш напред, а не да стоиш в застой, а спрял часовник може да символизира стагнация.

Ако часовникът спре точно пред очите ви, това може да се счита за лош знак – не помнете часа, посочен на него, потопете го напълно във вода за една нощ, а на сутринта го изхвърлете в кошчето. Можете също така да ги разглобите и да ги извадите на отделни части.

Безполезни или счупени предмети

Счупени съдове или всякакви други предмети, които нямат абсолютно никаква стойност, не трябва да се съхраняват в къщата – това се превръща в благоприятна среда за натрупване на отрицателна енергия.

Това важи особено за счупени съдове, които според суеверието внасят конфликти в къщата, особено за влюбени и семейни двойки. В древността се е смятало, че съдовете и приборите олицетворяват семейното благополучие – младоженците чупят съдовете за късмет, но след това трябва да ги изхвърлят.

Правни документи в нощното шкафче

Никога не дръжте в нощното си шкафче правни документи, свързани със спорни въпроси – смята се, че тези документи, които съдържат негативна енергия.

Свързана например с разделянето на имуществото при развод или други конфликтни аспекти. Те могат да имат отрицателно въздействие не само върху вашите мисли и мечти, но също и върху живота ви извън спалнята.

Празни бутилки

Много домакини държат празни бутилки у дома за домакински нужди. Например, можете да излеете охладен компот или студена лимонада там през лятото.

Но често те просто затрупват апартамента, а балконът дори се превръща в убежище за безполезни контейнери. Празните бутилки носят бедност в къщата, но не се отнася за неща, които използвате от време на време.

Между другото, можете да се разделите с тези контейнери изгодно и да ги върнете на символична, но все пак цена – по този начин положителната енергия дори се привлича в къщата, тъй като в замяна давате отрицателна и „празна“ енергия.

Снимки с дефекти

Филмовите камери не винаги създават добри изображения, особено в ръцете на любител. Снимки с дефекти на места, където сте изобразени вие или ваши близки, могат да се съхраняват в албум.

Но не могат да се поставят в рамка, да се окачват на стени или да се съхраняват на видно място. Смята се, че привлича и лоша енергия, по-специално болести.

Подаръци от неприятни хора

Човек не винаги е в състояние да различи приятел от враг, но все пак понякога може да почувства, че някой от обкръжението му е неблагоразположен към него.

Това се доказва не само от така нареченото шесто чувство, но и от действията на самия човек, в които се съмняваме. Ако някой от тези герои ви даде подарък, по-добре е да се отървете от него.

Смята се, че дори вземането на такива подаръци трябва да се прави с повишено внимание, тъй като заедно с тях можете да приемете и негативността, която подарителят „постави“ в него, предаде Actualno.com.

- реклама -