Караниколов

Караниколов: Липсата на свързаност пречи на всички страни на Балканите (ВИДЕО)

Все повече става ясно, че няма друга добра алтернатива за нашия регион, освен свързаността, инфраструктурното развитие и европейската перспектива на държавите. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на международния форум „Инфраструктура за растеж“.

Караниколов подчерта, че на Балканите и ЕС е нужен стратегически инвестиционен план за региона. Този план трябва да обедини ресурсите, така че най-важните проекти за свързаност и растеж да се реализират. Време е за хибридното финансиране, като поставя фокус върху синергията между Фонда за стратегически инвестиции, европейските средства и ресурсите на националните банки за развитие, подчерта Караниколов.

Да направим и да започнем да строим, защото инфраструктурата е кръвоносната система на икономиката, а споделянето на риска и съчетаването на инвестиционните ресурси, увеличава ангажиментите за успех у всички, каза още министърът на икономиката. „Това, което пречи на всички страни на Балканите, е липсата на свързаност между нас – по-добри пътища, жп инфраструктура, газова и електрическа връзка. Това е от ключово значение за благосъстоянието на хората и развитието на региона”, отбеляза още Караниколов.

Още вижте във видеото:

- реклама -