Каракачанов Каракачанов, Бучковски, Македония, България, история
сн. БГНЕС

Каракачанов: Големите чистки в полицията не са най-доброто нещо

„Правилното решение е да се търси обединение.На принципа на обща програма и на принципа – лидерите, които са били причината за тази конфронтация, е да направят крачка в страни“. Това каза пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Преди дни беше обявено, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“ и в нейните листи няма да участват лидерите на трите партии.

Каракачанов подчерта, че българската нация трябва да спре да се разделя и лидерите трябва да имат общи цели пред държавата:

„Не всеки да започва от началото. 32 години който дойде на власт казва, че всичко преди него не струва и започва от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде – 10 основни приоритета пред нацията, който ги споделя, готови сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в правителство с него. Основната цел на патриотичното ни обединение е да не допускаме ДПС във властта“.

В предаването „Неделя 150“ Каракачанов заяви, че е съгласен с позицията на служебния кабинет относно въпроса с Република Северна Македония. Според него големите чистки в полицията не са най-доброто нещо, защото „това е специфична структура и има риск от демотивиране на личния състав“.

„Смяната на директори на областните дирекции на полицията прилича на подготовка за предстоящите избори“.

- реклама -