Мустафа Карадайъ

Карадайъ: Този път няма да мине номерът с анти-ДПС риторика да прикривате политическата си немощ

Политическите партии да си вземат поука, да загърбят егоизма си, да седнат да разговарят за политики, призова в декларация от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Независимо от всичко, ние от ДПС се надяваме на визия, работа в името на България и на всички български граждани, подчерта той. Днес имаме техните очаквания за промяна, за резултати, този път няма да мине номерът с анти-ДПС риторика да прикривате политическата си немощ, обърна се Карадайъ към останалите политически сили, кризата няма да бъде решена с анти-ДПС говорене.

Нали ДПС не е на власт, а в изолация, нали мачкате избирателите на ДПС, посочи председателят на Движението. По думите му, докато няма смислен диалог, приоритет, политики, визия за развитие, няма как да има промяна, категоричен е Карадайъ.

Той обърна внимание, че тази година е особено важна за бъдещето на България като част от ЕС, защото се полагат основите за следващите 10-20-30 години, важно е препотвърждаване на демокрацията и политическата ориентация на страната, за което всички казват, че желаят.

Карадайъ вижда обаче на политическата сцена опити на партиите да налагат желани образи за себе си или опонента си в една или друга посока. Вместо да се представят политики, програми и планове за изпълнението им, участниците в предизборната кампания се фокусираха с кои партии няма да работят, посочи политикът. Но, категоричен е председателят на ДПС, в ситуацията на реално управление да се говори какво няма да правиш, изглежда нелепо и безотговорно.

Той подчерта, че още преди четири-пет години Движението е поискало демонтаж на „модела ГЕРБ“, но тогава не е получило подкрепа нито в НС, нито извън него. Т.е. моделът се случваше с явното или мълчаливото съгласие на политическите партии и коалиции в и извън парламента, когато видяха, че моделът е изхабен, тези партии си присвоиха апела за демонтаж, обобщи Карадайъ. Има и много, по думите му, други примери за омразата, за разделението, за липсата на експертен капацитет, за отсъствието на нормалност и необходимостта от нейното възстановяване.

Изведнъж, присвоявайки си позицията на единствени противници на ГЕРБ, всички вкупом тръгнаха да градят и налагат негативен образ на ДПС – няма да управляваме с ДПС, обясни Мустафа Карадайъ.

Според него всички те се надяват на къса памет. Нали така, г-жо Манолова, обърна се той към председателя на ПГ „Изправи се БГ!Ние идваме!“. И попита „Кой стои зад Вашите маневри? Ако погледнете Вашата биография, най-вероятно там ще видите едно твърдо ДПС зад Вас. А в момента най-вероятно е политически център, за който цялата общественост знае ,че е олигархично-медийна НПО група“.

На всички, които разчитат на късата памет, искаме да кажем – не можете на игнорирате избирателите на ДПС, да градите, когато рушите, да възстановите диалог без диалог, да подценявате ДПС, забравяйки, че ДПС е единствената партия, която има решителна роля за победата над тоталитарната комунистическа власт, роля при историческото позициониране на страната в зората на демокрацията – НАТО и ЕС, изтъкна председателят на формацията. По историческа привилегия, изтъкна Карадайъ, членството в НАТО и ЕС се случи при участието на ДПС в управлението.

- реклама -