Какво ще подари Елизабет Втора на служителите си за Коледа?

Докато всички хора се готвят да поднесат подаръци на близките, приятелите и служителите си, се оказва, че кралица Елизабет Втора също подготвя изненади за 1500-те си служители, съобщават източници от кралския дворец, цитирани от британския вестник Independent.

Но ако си мислите, че те ще получат коледен бонус, достоен за истински крал, грешите.

Според официалния сайт на кралското семейство, Елизабет Втора дава на всеки от служителите си коледен пудинг – традиция, започната от дядо й Джордж V.

Но това не е всичко. Наред с коледния пудинг, служителите във всички замъци, в Дворцовата пощенска служба и в Дворцовата полиция получават също поздравителна картичка от кралицата и херцога на Единбург.

Ако всичко това звучи твърде скромно, оказва се, че тази година подаръците ще са още по-скромни. В предишни години Елизабет Втора предпочиташе пудинги от Harrods или Fortnum & Mason – кралската бакалия.

Но тази година кралицата не е склонна да разхлаби толкова кралското портмоне и е избрала пудинги от по-евтината верига магазини Tesco.

Ако обаче служителите на Нейно Величество са посветили живота си в нейна служба, могат да получат и допълнителен подарък. Дългогодишните служители на Елизабет Втора ще получат допълнителен коледен подарък под формата на ваучери.

„Раздаването на коледни ваучери на служителите е подчинено на определен режим, като най-високопоставените служители на домакинството са първи, следвани от чиновниците и след това домашните помощници и градинарите“, съобщава списание Hello!.

Членовете на кралското семейство също си разменят подаръци, като ги слагат на специални маси и си ги подаряват в часа за пиене на чай на Бъдни вечер.

- реклама -